Декларанти вже перетнули позначку в 10 мільйонів гривень

Протягом кампанії декларування доходів, яка стартувала з 1 січня, вже 244 чернівчан задекларували свої доходи, отримані у 2014 році. Загальна сума задекларованих доходів складає 10,3 млн. грн. Станом на 5 лютого найбільша задекларована сума – 810,0 тис. грн. (спадщина). Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

Як зазначив заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Віктор Гетьман: «Найактивніші декларанти – спадкоємці, – 45 жителів обласного центру відзвітували про спадок на загальну суму 7,3 млн. грн. Доходи в півмільйона гривень від оренди нерухомого майна задекларували 12 чернівчан. Про кошти від продажу нерухомості відзвітували 8 мешканців нашого міста,- загальна сума доходів, яку вони отримали – 1,7 млн. грн. ».

Документи на отримання податкової знижки вже подали 163 чернівчан, які повернуть з бюджету 225,5 тис. гривень сплаченого податку. Насамперед, це пов’язано зі сплатою громадянами в 2014 році коштів за навчання.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи. Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС діє сервіс „Декларування он-лайн”, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

peredplata