Чернівці отримають гроші на реконструкцію систем водопостачання

Чернівці отримають гроші на реконструкцію систем водопостачанняМіністром фінансів України Наталією Яресько, Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем, членом Управлінського комітету Банку розвитку KfW Роландом Зіллером та в.о. Директора комунального підприємства «Чернівціводоканал» Юрієм Рихлем підписано пакет угод в рамках проекту реконструкції системи водопостачання у Чернівцях.

Як зазначила Наталія Яресько, проблема оновлення комунікаційних мереж для України є однією з пріоритетних. За словами посадовця, лише 9% мереж водопостачання в Україні не перебувають в аварійному стані, а їх період експлуатації не перевищує 25 років. «Понад 35% всіх мереж використовуються вже понад 35 років. Проект реконструкції муніципального водного господарства у Чернівцях дозволить знизити технологічні та фізичні втрати води, підвищити енергоефективність виробництва. Ми сподіваємося, що цей досвід українсько-німецької співпраці згодом можна буде поширити й на інші міста України», – наголосила високопосадовець.

У свою чергу Посол Німеччини в Україні, доктор Крістоф Вайль зауважив, що його країна підтримує проведення реформ в Україні, в тому числі у житлово-комунальній сфері: «Німеччина продовжує бути прихильною до України, яка розпочала низку вкрай важливих реформ. Покращення якості комунальних послуг та доступні тарифи є важливими елементами цих реформ, спрямованих на модернізацію комунальної сфери».

Довідково. Німеччина фінансуватиме реконструкцію системи питного водопостачання Чернівців шляхом надання кредиту у розмірі 17 мільйонів євро через німецький Банк розвитку KfW. Реконструкція муніципального водного господарства дозволить знизити технологічні та фізичні втрати води, підвищити енергоефективність та оптимізувати виробництво, завдяки чому споживачі отримуватимуть якісну воду за економічно обґрунтованими цінами.

Джерело: веб-портал Чернівецької міської ради

peredplata