На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО

На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО. Чернівецький обласний та Сторожинецький Центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з волонтерами організували благодійну акцію дітям, батьки яких приймають участь в антитерористичній операції на Сході України.
У рамках акції відвідали музей-садибу Івана Миколайчука, що знаходиться в селі Чортория.
«Михайло Григорович Грицюк, племінник Івана Миколайчука, розповів нам про дитячі і юнацькі роки Івана, його творчий шлях та визнання в усьому світі. Такі історії є надзвичайно цікавими для молоді, виховують любов до української культури, вселяють віру у свою державу та її героїв », – розказує співробітниця центру Тетяна Попович.
Також діти отримали можливість побувати біля славнозвісного озера з лебедями, які оселились в селі. Зазвичай птахи відлітають до Каталонії, але цієї зими не покинули рідну домівку. Зі слів місцевих жителів, вони прилетіли сюди вперше в рік смерті Івана Миколайчука й названі в народі «Іванові лебеді».
«Приємно здивовані такою гарною ініціативою! Важливо, що є ті, хто пам’ятає про нас, адже чоловіки на фронті», – ділиться враженнями дружина бійця АТО.
Цього разу в заході брали участь сім’ї Сторожинеччини, але організатори сподіваються залучити ресурси на такі ж акції й для інших районів області. Директор центру СССДМ Ольга Гришин-Грищук висловлює подяку благодійникам, колегам та активістам, які долучились до організації заходу: «Підтримки потребують не тільки бійці АТО, але й їхні родини. Коли воїни знатимуть, що про близьких піклуються, тоді й воювати буде легше. Тільки разом ми – сила!».
На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО
На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО
На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО
На Буковині турбуються про дітей воїнів АТО

peredplata