У чернівецьких школах учні харчуватимуться за системою «шведського столу»

У чернівецьких школах учні харчуватимуться за системою «шведського столу»Експеримент з впровадження харчування школярів у формі « шведських столів» планують з березня цього року розпочати в двох чернівецьких школах – ЗОШ №16 та ЗОШ №28, де для цього будуть створені необхідні умови. Зміни в організацію харчування школярів вноситимуть лише після обговорення з батьківською громадськістю, – повідомив начальник управління освіти міської ради Георгій Олійник.

Нові технології організації харчування школярів делегація міського управління освіти, до складу якої було запрошено депутата міської ради, заступника голови депутатської комісії з питань освіти, культури та спорту Мирослава Заячука, голову міської профспілки працівників освіти і науки Ганну Поштар та директора ПП «Мега-Крокус» Василя Пацарнюка, вивчала у Кишиневі – місті-побратимі Чернівців.

У Кишиневі система «шведських столів» в харчуванні школярів успішно застосовується вже три роки. Чернівецькі освітяни мали змогу переконатися в її ефективності, відвідавши два ліцеї та школу-сад.

За результатами цього візиту вирішено запровадити таку форму харчування школярів у двох чернівецьких школах після погодження з Державною санітарно-епідеміологічною службою та за умови створення в харчоблоках належних матеріально-технічних умов, отримання згоди батьків учнів.

ПП «Мега-Крокус», яке забезпечує харчування школярів, висловило готовність взяти участь в експерименті, закупити додаткове обладнання та внести зміни в організацію роботи шкільних їдалень. Зазначені зміни на вартості шкільних сніданків та обідів не позначаться.

До початку експерименту для учнів, вчителів і батьків буде проведено презентаційні та роз’яснювальні заходи.

В разі позитивного результату експерименту з вересня цього року проект буде поширено на інші навчальні заклади міста.

Джерело: Прес-служба Чернівецької міської ради

peredplata