За наслідками податкових перевірок 34 буковинці перейшли у категорію офіційно працевлаштованих

У січні цього року проведено 5 перевірок роботодавців, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог податкового та трудового законодавства. З них, допустили порушення 4 перевірені – повідомляють фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області.

У результаті, бюджет додатково отримав близько 28,7 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування.

Крім того, 3-х роботодавців – порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

У відомстві відзначили, що Законом України від 28.12.2014 р № 77-VIII викладено в новій редакції штрафна ст. 265 Кодексу законів про працю про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Так, тепер юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час та виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ – в 30 кратному розмірі мінімальної зарплати (на сьогодні це 36 540 грн.), встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого вчинено порушення.

Також за порушення встановлених термінів виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш ніж за один місяць, виплату їх не в повному обсязі передбачено штраф у 3-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення (тобто на сьогодні – 3654 грн.).

Недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці карається штрафом в 10-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого здійснено порушення (на сьогодні це 12180 грн.). За порушення інших вимог трудового законодавства передбачена відповідальність у розмірі мінімальної заробітної плати (тобто на сьогодні 1218 грн.).

peredplata