Податкова відкрита для людей з особливими потребами

Соціальна адаптація, як проблема пристосованості людей з особливими потребами до повноцінного життя в соціумі, стала останнім часом надзвичайно важливою. Це пов\’язано з тим, що наше суспільство змінюється, стає толерантнішим та соціально орієнтованим.
З Буковинським міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів податківці зустрічаються не вперше. Нещодавно у Центрі відбувся семінар, під час якого було обговорено низку податкових новацій 2015 року зі слухачами по напрямку підготовки «Бухгалтерський облік».
Цього разу податківці запросили слухачів Центру до себе, щоб на практиці показати роботу Центру обслуговування платників в ДПІ у м. Чернівцях. Начальник інформаційно-комунікаційного відділу Наталія Бальон розповіла про інформаційні та інші послуги, які надаються у ЦОПі які, зокрема, стосуються консультативної допомоги платникам податків в оформленні заяв, заповненні податкової звітності; надання інформації про реквізити рахунків для зарахування платежів до бюджетів, ставки податків та роз’яснень з питань оподаткування. Також податківці показали як і де можна безкоштовно отримати програмне забезпечення для формування та подання податкової звітності в електронному вигляді, де приймають декларації, яким чином можна отримати публічну інформацію і що до неї відносять, тощо.
Екскурсія видалась цікавою і корисною. В майбутньому фахівці міської податкової і надалі планують усіляко допомагати всім, хто бажає отримати знання та практичні навики у сфері податкового законодавства.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata