Міська дитяча поліклініка отримала сучасний рентгенівський діагностичний комплекс

Рентгенівський діагностичний комплекс з цифровою обробкою зображення закупили за рахунок міського бюджету для Міської дитячої поліклінік. Це апарат багатоцільового призначення, який має високі діагностичні можливості при низькому дозовому навантаженні на пацієнта.

Прилад економний в експлуатації (лише економія на плівці – 20 тис. грн.) і компактний, завдяки наявності столу-каталки з рентгенопрозорою декою дозволяє рентгенологу вибрати найбільш зручне положення для дослідження пацієнта.

Апарат оснащений рентгенівським випромінювачем фірми Toshiba (Японія) та високочастотним генератором. Вартість комплексу – понад мільйон гривень.

«Не дивлячись на всілякі труднощі, закуповуємо нове обладнання для того, щоб діти отримували кращу діагностику, – каже міський голова Олексій Каспрук. – Ми намагаємося забезпечувати лікарні міста усім необхідним. Переконаний, що цей комплекс дозволить підвищити якість надання послуг для дітей».

Довідково

За рахунок бюджету розвитку у 2014 році лікувальні заклади міста отримали нове обладнання майже на три мільйона гривень. Окрім того, у багатьох закладах було проведено поточні ремонти, відремонтовано інженерні комунікації.

За рахунок бюджету розвитку міста торік міська клінічна лікарня №2 придбала рефрактометр, аспіратор радіологічний, набір офтальмологічних лінз, набори фіброоптичні, монітор пацієнта, апарат ШВЛ, апарат електрохірургічний, стерилізатор паровий, апарати діагностичні на загальну суму 360,0 тис. грн.

Міська клінічна лікарня №3 отримала 6 електрокардіографів на суму 98,0 тис. грн.

Міський клінічний пологовий будинок №1 придбав фетальний монітор на суму 50,0 тис. грн. Пологовий будинок №2 отримав фетальний монітор, електрокардіограф, мікроскоп, стіл операційний, стерилізатор повітряний, стерилізатор паровий, аквадистилятор, коагулометр напівавтоматичний на суму 213,5 тис. грн.
Міська поліклініка №2 придбала апарат УЗД на суму 500,0 тис. грн. та два апарати УВЧ на суму 31,5 тис. грн.
Міська дитяча поліклініка, окрім рентгенапарату, отримала й аналізатор вартістю 99,7 тис. грн.
Для ЦПМСД «Роша» був придбаний електрокардіограф вартістю 20,0 тис. грн. та дефібрилятор вартістю 34,9 тис. грн, а для ЦПМСД «Садгора» закуплено медичне обладнання та інвентар (електрокардіографи 2 шт., стерилізатори 2 шт., комп’ютер, 14 сумок сімейного лікаря, 2 холодильника для ліків) на суму 133,0 тис. грн.
Міська дитяча стоматологічна поліклініка отримала обладнання (стоматологічні установки 2 шт., крісла стоматологічні 3 шт., 3 компресори, дефібрилятор, 3 комп’ютери, дентальний рентгенапарат) на суму 325,0 тис. грн.

peredplata