Чернівчани вже задекларували 17,5 млн. грн.

За оперативними даними на 18 лютого 2015 року про свої минулорічні статки вже повідомили 432 чернівчан. Загальна сума задекларованого доходу 17,5 млн. грн.
«Наразі свої доходи у понад 1 мільйон гривень задекларували 2 мешканці обласного центру, які відзвітували про доходи від заробітної плати. Найбільша задекларована сума – 1,2 млн. грн.
Про отриманий спадок вже встигли повідомили 70 чернівчан на суму доходу 10,7 млн. грн., задекларували доходи, отримані від оренди нерухомого та рухомого майна 23 чернівчан, які заробили минулого року 1,2 млн. грн., про доходи у вигляді заробітної плати повідомили 11 мешканців нашого міста,- минулоріч вони склали 3,3 млн. грн., про продаж майна відзвітували 10 чернівчан на суму 2,1 млн. грн.», – розповів начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб Сергій Чернов.
Варто зазначити, що кампанія декларування направлена не лише на наповнення бюджету. Головна її мета – виконання положень Податкового кодексу України. Саме тому, 277 чернівчан, які подали декларації про майновий стан і доходи, з бюджету повернуть 385 тис. грн. сплаченого податку. Насамперед, це пов’язано зі сплатою громадянами в 2014 році коштів за навчання, відсотків за іпотечними кредитами тощо.
Державна податков інспекція у м. Чернівцях закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи. Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС діє сервіс „Декларування он-лайн”, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata