Реалізатори тютюну та алкоголю «змінімізували» на понад 8 мільйонів штрафів та санкцій

На прискіпливу увагу співробітників фіскальної служби Буковини неминуче наражають себе підприємці, які вдаються до різноманітних порушень на ринку підакцизних товарів. Загалом, в рамках виконання Заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизних товарів в регіоні за п’ять місяців цього року проведено 291 перевірку платників, які торгують алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами. Відповідно до результатів проведених перевірок застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму понад 8,4 млн. грн.

Найперше серед порушників опиняються суб’єкти господарювання, які торгують алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін та без наявності ліцензій. Цьогоріч таких виявлено – 104 та 18 випадків відповідно.

Також, в регіоні мали місце продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку – уже 9 фактів.

По три рази контролери зафіксували роздрібну торгівлю тютюновими виробами за цінами, вищими за встановлені максимальні роздрібних цін та реалізацію фальсифікованих алкогольних та тютюнових виробів.

За цей же період, за ігнорування Закону зареєстровано 14 кримінальних проваджень за ст.199, 204 Кримінального кодексу України та складено 436 адміністративних протоколів на загальну суму 0,8 млн. грн..

Також, з початку року з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на 6,4 млн. грн., а саме: спирту – на 2,3 млн. грн., алкогольних напоїв – на 0,2 млн. грн., тютюнових виробів – на 3,2 млн. грн.та нафтопродуктів – на 0,6 млн. грн..

У фіскальному відомстві Буковини визнають, що особливості менталітету бізнесменів не змінюються оскільки, в травні цього року серед найтиповіших порушень, що зафіксовані – це торгівля фальсифікованими алкогольними напоями. «Підпільний цех» та торговий об’єкт де здійснювалася реалізація фальсифікату виявлені в одному із районних центрів області. У цього, так «званого бізнесмена» вилучено 1223 пляшки 70 літрів сурогату – в асортименті горілка, коньяк, ром і вино.

peredplata