Кризи в Чернівецькій міській раді немає – вважають експерти

У вівторок відбулась відкрита дискусія, на якій експерти та представники громадськості обговорили кадрові зміни у міськраді.

Кризи в Чернівецькій міській раді немає – вважають експерти

– Останні півроку в міський раді відбуваються сутички між депутатським корпусом і міським головою через призначення секретаря міської ради. Ми вирішили сьогодні провести круглий стіл за участю експертів та громадськості, обговорити точки зору громадськості на вирішення конфлікту, – повідомляє активіст ГО «Буковинський центр» Святослав Вишинський.

На насупній сесії депутати вкотре розглядатимуть питання про кадрові зміни у виконавчому комітеті, кандидатури заступників мера, та нового секретаря, тому експерти запропонували кілька виходів із кризи – перевибори, політична ізоляція, та пошук компромісів. Учасники дискусії наголосили саме на останньому варіанті.

– Якщо шукати компроміс, а його варто шукати, то всі повинні заявити хто які інтереси відстоює, – говорить доктор політичних наук Анатолій Круглашов.
Дехто із експертів вважає що кризи у міськраді немає, є лише певні непорозуміння. На сьогоднішній день ініціатива знаходиться в руках депутатів, вони радяться між собою, пропонують кандидатури секретаря. Також для вирішення цього питання радять провести громадське слухання, і дізнатись які кандидатури на посаду того ж секретаря запропонують люди.

Очільник міста також є прихильником компромісного вирішення питання, та вважає що кризи у раді немає.

-Я згідно закону вніс свою кандидатуру на посаду секретаря Міської ради ще на початку січня. На сьогоднішній день депутатський корпус не може запропонувати свою кандидатуру. Чутки, що міський голова у конфлікті із депутатським корпусом, які намагаються нав’язати мої опоненти – це неправда. Є лише певні негаразди із депутатами фракції «Рідне місто», голосів яких не вистачає для вирішення питання, – розповів міський голова Олексій Каспрук.

Експерти та представники громадськості спільно із мером міста сподіваються, що найближчим часом депутатам все ж вдасться досягнути консенсусу у вирішенні кадрових проблем ратуші.

ЛІСЬКО Евеліна
Студентка IV курсу
Кафедри журналістики ЧНУ

peredplata