Працівників органів прокуратури області перевірили на причетність до протидії мирним зібранням

Працівників органів прокуратури області  перевірили  на причетність  до протидії мирним зібраннямУ прокуратурі Чернівецької області проведено службове розслідування за фактом встановлення причетності керівників та працівників прокуратури до кримінального та адміністративного переслідування учасників мирних акцій протесту під час Революції Гідності. За результатами службового розслідування таких фактів не встановлено.

Водночас, закликаємо громадськість повідомити керівництво прокуратури області про відомі випадки порушення прокурорськими працівниками прав громадян на мирні зібрання впродовж листопада 2013-лютого 2014 року. Інформацію можна надавати, як в письмовому вигляді, так і на прийомі у прокурора області Миколи Якимчука.
Особистий прийом громадян прокурор проводить щовівторка з 10 години.
Також хочемо повідомити про хід розслідування кримінальних проваджень, що стосуються подій Революції Гідності.
У провадженні слідчих органів внутрішніх справ Чернівецької області перебувало 2 кримінальних провадження стосовно 3 осіб – учасників масових акцій протесту.
Перше кримінальне провадження відкрито за фактом захоплення групою осіб приміщення Чернівецької міської ради (ст. 341 КК України).
Друге – за фактом масових заворушень та захоплення державних або громадських будівель ( ч. 1 ст. 294, ч. 1 ст. 341 КК України). Усіх підозрюваних звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ст.1 Закону України від 21.02.2014 «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких Законів України», а кримінальні провадження закрито.
Матеріалів за фактами перешкоджання з боку керівників місцевих органів влади та місцевого самоврядування реалізації конституційних прав громадян на здійснення масових заходів протесту до органів прокуратури області не надходило.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata