Заборгованість держбюджету перед Чернівцігаз Збут становить майже 300 мільйонів гривень

Станом на 1 жовтня держбюджет не профінансував 277 млн грн по субсидіям та пільгам, наданим клієнтам ТОВ «Чернівцігаз Збут». Бюджетні неплатежі є головною затримки оплати за газ, що поставляється з ресурсу державної компанії НАК «Нафтогаз України». Про це інформує прес-служба «Чернівцігаз Збут».

Отримувачі держаної допомоги – субсидіанти та пільговики – спожили 60% газу, який за 9 місяців 2017 року поставив своїм клієнтам «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ». До того ж, в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, кількість споживачів природного газу, які оформили державну допомогу збільшилася на 12%.

Розрахунок за субсидіантів та пільговиків з ТОВ \” ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ\” ведеться шляхом оформлення протокольних рішень, відповідно до яких держбюджет має компенсувати ту частину виручки, яку не доотримує постачальник природного газу від споживачів за рахунок пільг та субсидій.

«В результаті відсутності фінансування із бюджету спільних протокольних рішень ТОВ \”ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ\” не в змозі вчасно розрахуватись із НАК «Нафтогаз України». Це призводить до стягнення штрафних санкцій відповідно до укладених договорів з власником природного газу», – зазначає директор ТОВ \” ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ\” Володимир Ляшенко.

На 1 жовтня 2017 року підписано, але не профінансовано з державного бюджету протокольних рішень на суму 277,4 млн грн. В свою чергу, після завершення опалювального сезону 2016-2017 років \”ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ\”, відповідно рішення уряду, повернув за до держбюджету понад 213 млн. гривень.

peredplata