На Буковині зросла продуктивність галузі тваринництва

24 лютого під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка, за участі Першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулась селекторна нарада щодо стану справ у галузі тваринництва.
Участь у нараді взяли в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Василь Сандуляк, начальник Головного управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області Борис Тодорюк, начальник Головного управління статистики у Чернівецькій області Анатолій Ротар, керівництво управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, -повідомляє прес-служба ОДА
Проаналізовано стан справ у галузі тваринництва України за 2014 рік та за січень 2015 року. Зокрема, обговорено показники чисельності поголів’я худоби та птиці, виробництва продукції тваринництва, цінову ситуацію на ринку молочної та м’ясної сировини в регіонах. Наголошено на необхідності ґрунтовного аналізу причин зменшення поголів’я великої рогатої худоби та активізації роботи щодо ідентифікації та реєстрації свійських тварин.
За словами Василя Сандуляка, Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації постійно вживаються заходи щодо збільшення виробництва валової продукції сільського господарства, нарощування чисельності поголів’я великої рогатої худоби. «На Буковині зросла продуктивність тваринницької галузі. Так, станом на 01 лютого 2015 року, сільськогосподарськими підприємствами області збільшено виробництво м’яса (на 0,2%), молока (1,5%) та яєць (на 25,8%). Зріс і середньодобовий приріст великої рогатої худоби (на 1,0%)», – відзначив посадовець.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, Олексій Павленко акцентував увагу аудиторії на важливості забезпечення продовольчої безпеки країни, виходу вітчизняних виробників м’ясо-молочної продукції на європейські ринки, здійснення контролю за ціноутворенням на ринку сільгосппродукції та модернізації ферм та агрокомплексів.

peredplata