Чернівецькі митники за один день виявили дві спроби незаконного переміщення тютюнових виробів на суму 119 тис. грн.

Так, вчора ближче до вечора у пункті пропуску “Порубне” співробітниками Чернівецької митниці спільно із співробітниками Головного Управління ДФС у Чернівецькій області при поглибленому огляді транспортного засобу іноземного виробництва марки “Mercedes” під керуванням громадянина Румунії, який прямував з України до Італії в приватних справах, в спеціально виготовленому сховищі, розміщеному всередині перегородки між салоном мікроавтобуса та багажним відсіком автівки, виявлено понад 2 тис. цигарок марки “Marlboro” на суму понад 39 тис. грн.

А вже одразу після півночі під час поглибленого огляду легкового автомобіля марки «KIA CARNIVAL» під керуванням громадянина Румунії, який прямував з України до Румунії в приватних справах, митниками попереджено наступну спробу переміщення підакцизу. Цього разу майже 5 тисяч пачок цигарок марки “Winston” вартістю майже 80 тисяч гривень приховано від митного контролю у тайниках, виготовлених у днищі автомобіля за сидінням водія та під задніми пасажирськими сидіннями салону автомобіля шляхом приварювання додаткового спеціального каркасу до днища автомобіля, а також приварювання ще однієї додаткової металевої підлоги під днищем авто.

У обох випадках зазначені дії громадян мають ознаки порушень митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Відповідно до статті 511 МКУ за складеними співробітниками митниці протоколами про ПМП тютюнові вироби та транспортні засоби із спеціально виготовленими тайниками вартістю 200 000 та 60 000 грн. вилучено.

peredplata