На Буковині через невчасне звернення до лікаря до реанімації потрапили дві вагітні жінки

Про це сьогодні на брифінгу, присвяченому ускладненню епідемічної ситуації на окремих територіях Чернівецької області, повідомили начальник Головного управління Державної санітарно-епідемічної служби у Чернівецькій області, головний державний санітарний лікар Наталія Гопко та директор департаменту охорони здоров’я ОДА Оксана Андрієць.

На Буковині через невчасне звернення до лікаря до реанімації потрапили дві вагітні жінки

За період з 26 вересня 2014 року по 26 лютого 2015 року з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулося майже 65 тисяч осіб, з них дітей до 18 років – майже 43 тисячі осіб. За цей період госпіталізовано дві з половиною тисячі хворих, з цієї кількості 1800 – діти до 18 років. З початку епідсезону щеплено 1958 осіб, з цієї кількості 1333 – персонал медичних закладів.

На 9-му тижні 2015 року (з 20-го по 26 лютого) захворюваність з ГРВІ по області перевищує епідемічний поріг на 11, 6%.

Найбільше захворіло людей в Заставнівському, Кіцманському, Хотинському, Новоселицькому районах та в Чернівцях. У Заставнівському районі зареєстровано перевищення епідемічного порогу в 2, 5 рази.

Групу ризику складають вихованці організованих дитячих колективів, пацієнти соціальних закладів та вагітні жінки.

У школах Чернівців тимчасово призупинено навчальний процес з 26 лютого до 6 березня. З 27 лютого прийнято рішення про призупинення навчально-виховного процесу в усіх школах Кіцманщини. У районах, де реєструється найбільша кількість захворювань та перевищення епідемічного порогу, запроваджено протиепідемічні заходи.

У випадку клінічних проявів захворювання (підвищення температури тіла, головного болю, ломоти в тілі, відчуття слабкості, поява катаральних явищ тощо) фахівці радять викликати лікаря додому.

Коментуючи ситуацію з потраплянням до реанімаційного відділення двох вагітних, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Оксана Андрієць наголосила, що до ускладнення (пневмонії) призвело зволікання зі зверненням їх до лікаря впродовж 7-10 днів від початку захворювання.

peredplata