Нардепи просять Уряд направити кошти на ремонт доріг у західних областях України

Нардепи просять Уряд направити кошти на ремонт доріг у західних областях УкраїниНародні депутати звернулися до Уряду з тим, аби направити кошти, передбачені Держбюджетом на капітальні витрати, на ремонт трьох доріг у Карпатському регіоні, які допоможуть розвитку інфраструктури та активізації туризму на Заході України. Про це заявила народний депутат, голова міжфракційного об’єднання «Буковина» Оксана Продан після зустрічі у Міністерстві фінансів.

«Ми переконали представників Мінфіну у тому, що у проекті змін до Держбюджету необхідно зазначити, що 700 млн. гривень з коштів, які передбачені на капітальні витрати, треба направити на ремонт трьох доріг: Львів – Івано-Франківськ (Н-10), Мукачеве – Рахів (Н-09), Івано-Франківськ – Чернівці (Р-24). Ці дороги є внутрішнім трикутником для сполучення у західному рекреаційному регіоні. Ми всі хочемо відпочивати в Україні, однак доїхати туди надзвичайно складно – там немає доріг, а є лише напрямки», – зазначила після зустрічі депутатів з представниками Мінфіну Оксана Продан.
Парламентар наголосила, що у Мінфіні погодилися підтримати цю позицію, однак її необхідно погодити з прем’єр-міністром.
«Сьогодні від Арсенія Яценюка залежить чи будуть направлені кошти на ремонт цих доріг, і розвиток інфраструктури туристично-привабливих західних регіонів країни був реалізований», – зауважила народний депутат.
Лист-звернення підписали понад 65 народних депутатів, в тому числі ті, які входять в міжфракційні об’єднання «Буковина», «Львів», а також представляють Закарпаття та Івано-Франківщину.

peredplata