ДФС Буковини: застосувати податковий компроміс платнику, у якого є податковий борг, можна

Головне управління ДФС у Чернівецькій області зазначає, що відповідно до пункту 87.9 статті 87 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) при наявності у платника податків податкового боргу кошти від сплати сум податкового зобов\’язання з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість зараховуються в рахунок погашення податкового боргу згідно з черговістю його виникнення.

Податковий компроміс розповсюджується виключно на факти заниження податкових зобов’язань з податку на додану вартість (у зв’язку із завищенням податкового кредиту) та податку на прибуток (у зв’язку із завищенням витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування).

Нагадаємо, що згідно із п. 1 підр. 9 прим2 р. ХХ ПКУ податковий компроміс – це режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових (службових) осіб за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ.

peredplata