Директор «Чернівцітеплокомуненерго»: «Відміна двоставкового тарифу негативно позначилася на нашій роботі»

Олександр Меленчук розповів сьогодні про особливості опалювального сезону, проблеми підприємства та плани на майбутнє.
Оскільки зима видалася теплою, це створило певні проблеми для тепловиків, адже коефіцієнт корисної дії обладнання в такому режимі значно нижчий, що вимагає постійного пере налаштовування його для ефективної роботи. Хоча до зими підприємство й було належно підготовлене, не обійшлося без аварійних ситуацій.
«Чернівцітеплокомуненерго потребує дедалі більших вкладень, а через відміну двоставкового тарифу для населення за користування теплом після закінчення сезону надходження коштів припиняється. Тому підготовка підприємства до нового опалювального сезону стала важчою. Однак, за словами Олександра Меленчука, це не означає, що чернівчани залишаться без тепла… Тепловики вже розробили план антикризових заходів, котрі дозволять вчасно відремонтувати, а подекуди і замінити застаріле обладнання. Аби зекономити кошти, частину працівників доведеться влітку вивільнити. При цьому здійснюватимуть цей процес таким чином, аби не втратити кваліфікованих спеціалістів. До всього, з 1-го травня підприємство не обслуговуватиме внутрішньобудинкові мережі – це робитимуть балансоутримувачі (КЖРЕПи, ОСББ тощо).
Про негативний вплив на роботу теплових господарств відміни двоставкового тарифу вже зрозуміли і в НКРЕ, тому йдеться про зміну тарифів. Чернівецькі ж тепловики планують повернутися до оплати населенням послуг і в літній період вже у 2016 році.

peredplata