ВІТАЛІЙ КОРНІЙ – АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ З ШАХІВ

У лютому-березні цього року громадська організація «Альянс професійних шахістів» спільно з управлінням молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації організувала та провела Чемпіонат Чернівецької області з шахів 2015 року серед юнаків та дівчат до 20 років. Організаційне та технічне сприяння змаганням також надала Чернівецька обласна громадська організація «Федерація шахів».
Слід зазначити, що молодіжний Чемпіонат області проводився уперше за часів Незалежності України. Змагання включали три дисципліни – класичні шахи, швидкі шахи (рапід) та блискавична гра (бліц). Усі турніри відбувалися у приміщенні шахового клубу «Біла тура» (місто Чернівці, проспект Незалежності 86-Г).
«Класичний» турнір проводився у 9 турів за швейцарською системою й у ньому грали усі провідні молоді шахісти області. За регламентом змагань переможець отримував пріоритетне право зіграти у фіналі «дорослого» Чемпіонату Чернівецької області. У результаті напруженої та безкомпромісної боротьби перемогу здобув Віталій Корній з результатом 7,5 очок з 9 можливих. Далі призові місця розподілилися наступним чином: 2 місце – Іван Єреміца – 6,5 очок; 3 місце – Денис Михайлюк – 6 очок; 4 місце – Богдан Бабюк – 6 очок; 5 місце – Олексій Білич – 6 очок.
Переможцями турніру з швидких шахів стали: 1 місце – Віталій Корній; 2 місце – Денис Михайлюк; 3 місце – Назар Ромащук, а змагання з бліцу завершилося такими результатами: 1 місце – Віталій Корній; 2 місце – Денис Михайлюк; 3 місце – Едгар Гуськов.
Таким чином, Віталій Корній переконливо переміг в усіх шахових дисциплінах й незабаром спробує довести, що його успіх був не випадковим, у фіналі Чемпіонату Чернівецької області з шахів 2015 року, що відбудеться 12-22 березня у приміщенні шахового клубу «Біла тура» (місто Чернівці, проспект Незалежності 86-Г), де 12 кращих шахістів краю за коловою системою виборюватимуть титул чемпіона області.

peredplata