Упродовж січня в Чернівецькій області виявлено 56 порушень правил перевезення

Як інформує управління інфраструктури та туризму обласної державної адміністрації, з метою забезпечення високого рівня безпеки пасажирських перевезень, посилення контролю за нелегальними перевізниками та припинення їх незаконної діяльності на маршрутах загального користування області, забезпечення належного рівня транспортного обслуговування жителів регіону, на Буковині створені рейдові групи, до складу яких входять працівники державної податкової адміністрації в Чернівецькій області, інспекторського складу регіональних управлінь ДАІ УМВС та Укртрансінспекції.

Вони здійснюють перевірки дотримання автомобільними перевізниками всіх форм власності та водіями транспортних засобів вимог законодавства про автомобільний транспорт, дорожній рух та інших нормативно-правових актів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень та повноти сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

Зокрема, працівниками Державної податкової служби області за лютий 2013 року виявлено 35громадян, які надавали послуги з перевезення вантажів, пасажирів та здійснювали діяльність без державної реєстрації. Також постійно здійснюється контроль за належним веденням автоперевізниками книг обліку розрахункових операцій та видачею водіями квитків пасажирам на лініїі у січні-лютому цього року таких порушень не встановлено.

За інформацією УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, з метою ефективного контролю в даній сфері визначено найбільш оптимальні місця концентрації нелегальних перевізників: це, зокрема на відрізку автошляху «Чернівці – Сокиряни», «Чернівці – Кіцмань», «Чернівці – Сторожинець» та на центральному автовокзалі м.Чернівці.

Під час проведення спільних рейдів у лютому цього року виявлено: 56 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів, мікроавтобусів; 14 водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог діючих стандартів, технічно несправними та відповідно не укомплектованими транспортними засобами, 16запорушення правил зупинки та стоянки,4 за порушення правил маневрування, 20 за перевантаження автобусів та 2за перевищення встановленої швидкості руху.

Як повідомляє управління Укртрансінспекції в Чернівецькій області, упродовж лютого 2013 року в регіоні дорожньо-транспортних пригод з вини ліцензованого транспорту не допущено.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata