Чи знаєте ви, скільки заробляють в ЧНУ?

Чи знаєте ви, скільки заробляють в ЧНУ?Ні. Не знаєте і не будете знати. Бо ректор ЧНУ Степан Мельничук не відповів на запит нашої колеги Надії Бабинської. Вона просила його оприлюднити зарплату, премію, надбавки, матеріальну допомогу та інші види грошових винагород керівництва університету. Журналіст послалася на Конституцію та всі інші статті законів. А в кінці запиту навіть зауважила, що «у випадку ненадання відповіді на запит» буде звертатися до суду і вимагати притягнути керівника до адміністративної відповідальності.

Відповідь була категорично негативною:
«На Ваш запит від 24.02.2015 року про надання інформації про зарплату, премію, надбавки, матеріальну допомогу й інші види грошових винагород, які у 2013, 2014 рр. отримувало керівництво: Мельничук С.В., Петришин Р.І., Ушенко О.Г., Марусик Т.В., Марут С.Г., Верстяк В.С., повідомляємо наступне.
Ваш запит залишено без задоволення, в зв’язку з відсутністю згоди на оприлюднення інформації про майновий стан від її власників.
Ректор підпис С.В.Мельничук».

Чи знаєте ви, скільки заробляють в ЧНУ?

Що ж так налякало керівництво ЧНУ, що воно відмовило у задоволенні запиту? Поки що нам не відомо. Якщо вони таки приховують свій майновий стан, то мають якісь причини для цього. Або вони дуже бідні й соромляться цього, або дуже багаті й, знову ж таки, їм за це дуже соромно…

Петро КОБЕВКО

Від редакції. Надія Бабинська готує судовий позов, аби захистити право людей на інформацію. І вона доб’ється такого права.

peredplata