Бої містечкового значення на тлі вбивств політиків у Москві та Києві

Бої містечкового значення на тлі вбивств політиків у Москві та КиєвіПоки росіяни ходили прощатися з Нємцовим, а українці під саксофон хоронили Чечетова, у Чернівцях тривали бої містечкового значення.
Губернатор Фищук таки відкопав «граблі війни». І протистояння між ним та головою ДФС Михайло Сеничаком входить у нову фазу.

Кому вигідна ця війна і хто хоче щось приховати у ході воєнних дій містечкового масштабу?
Поки що це нікому не відомо. Але подібні конфлікти відбуваються й на столичному рівні. Там уряд почав перевірки фіскальних служб і їхніх керівників. Уже навіть є інформація про те, що митницю може очолити спеціаліст з Латвії. Своїм митникам Україна вже не довіряє.
На нашу думку, даремно подібну війну почав Фищук на Буковині. Бо поки вона триває, на Буковині не призначають жодного нового голови РДА, жодного заступника на чолі з першим заступником Володимиром Кулішем. Таким чином новий голова ОДА з перших днів посіяв на Буковинському городі насіння розбрату і конфлікту. Від цього нікому ніяких добрих плодів чекати не доводиться.
Аби владнати справу і не дати конфлікту розгорітися, минулого тижня в області працював народний депутат Максим Бурбак. Він відвідав підприємство, де Куліш керує уже кілька років поспіль, — Новодністровську ГАЕС. Зустрівся з колективом цього важливого для України стратегічного об’єкта. Знайшов порозуміння з людьми і з керівництвом. Сам Куліш організував для нардепа поїздку по ГАЕС. Народний депутат був щиро заскочений розмірами акумулюючої станції, розмахом її будівництва і стратегічної важливості. Ця ГАЕС — одна із найбільших у світі.
Відвідини станції нардепом могли б позитивно вплинути на подальші кадрові укріплення Буковинської крайової влади. Але досі цього не сталося.
У самих Чернівцях спокійно. Якщо не зважати на подорожчання хліба. А мер Олексій Каспрук поїхав до Польщі на економічний форум. Заради цього він взяв відпустку на три дні. За свій рахунок.

Петро КОБЕВКО

peredplata