У Чернівцях знову пікетували СБУ

У Чернівцях знову пікетували СБУПід Управлінням СБУ в Чернівецькій області зібралося сьогодні понад 20 активістів. Вони вимагали зустрічі з виконувачем обов’язки керівника управління Юрієм Фелонюком.

Активісти принесли під будівлю СБУ дві металеві бочки і влаштували \”барабанний протест\” – троє протестувальників били дерев\’яними палицями по бочках.

До пікетувальників вийшла речник Управління СБУ в Чернівецькій області Леся Федоренко і запросила ініціативну групу активістів на зустріч з в.о. начальника Управління Юрієм Фелонюком. На зустрічі були присутні 12 громадських активістів.

Під час майже годинного спілкування з керівником СБУ пікетувальники традиційно вимагали побороти контрабанду лісу і цигарок, скаржилися на слабку реакцію на їхні повідомлення про злочини, нарікали, що Громадська рада при СБУ не діє. При цьому конкретних доказів надати не могли. Активісти кажуть, що цим мають займатися СБУ-шники, адже вони отримують за це зарплату.

Учасники протесту написали звернення до голови СБУ Валентина Наливайченка та Президента України Петра Порошенка з вимогою призначити начальника Чернівецького обласного Управління СБУ.

Нагадаємо, що у квітні 2014 року ця ж “компашка” влаштовувала протести на цьому ж місці на підтримку екс-начальника УСБУ в Чернівецькій області, колишнього кадебіста, Юрія Кіцула.

Джерело: 0372

peredplata