Податківці Буковини донарахували «ощадливим» роботодавцям 64,2 тис. грн.

Саме ігнорування податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів, а також вимог трудового законодавства суб’єктами господарювання регіону призвели до таких наслідків – інформують фахівці управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Відтак, протягом двох місяців поточного року проведено 8 перевірок підприємств та фізичних осіб – підприємців, які виплачували заробітну плату та інші доходи з порушенням вимог діючого законодавства, у 6 – ти з яких виявлено порушення. Результат – 64,2 тис. грн. додаткових надходжень до казни.

Також, впродовж січня – лютого цього року внаслідок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без належного оформлення трудових відносин та відповідного оподаткування, на Буковині виявлено 34 «тіньових» робітників.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області підкреслюють про те, що хотілося б, щоб важливість питання легалізації оплати праці знайшла розуміння, як серед населення так і серед тих роботодавців, які не поспішають офіційно оформляти трудові відносини з найманими працівниками та збільшувати рівень заробітної плати своїх працівників.

peredplata