Про виготовлення альтернативного палива, лісовідтворення та санітарну очистку лісу говорили лісівники на нараді у Чернівцях

18 березня під головуванням начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася виробнича нарада з керівниками лісогосподарських підприємств Чернівецької області щодо розробки механізму перетворення біомаси в теплову енергію для державних та комунальних підприємств. Також були розглянуті питання щодо проведення лісокультурної кампанії 2015 року та здійснення санітарної очистки і благоустрою державного лісового фонду. Участь в обговоренні взяли фахівці Чернівецького ОУЛМГ, директори лісгоспів, представники місцевої влади.
З інформацією про наявний ресурс для виготовлення біопалива (пелети, брикети, технологічна щепа) присутніх ознайомили директори лісгоспів області. Вони зазначили, що сировини для переробки є достатньо, однак бракує необхідного устаткування. Досвід виробництва альтернативного палива уже має ДП «СЛАП «Карпатське ДСЛГ». Проте попит на виготовлену продукцію досі є низьким.
Також у Чернівецькій області розпочалася весняна лісокультурна кампанія. Цьогоріч лісогосподарські підприємства ЧОУЛМГ запланували провести лісовідтворення на площі 2300 га. Із них на 880 га буде створено лісові культури, на 1415 га забезпечено природне поновлення лісу, а на 5 га нелісових земель держлісфонду створено нові ліси. Посадку та посів лісу вже розпочали ДП «Сокирянське ЛГ», ДП «Хотинське ЛГ» та ДП «Сторожинецьке ЛГ».
У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка відбуватиметься з 21 березня по 18 квітня, лісогосподарські підприємства області здійснюватимуть створення та доповнення лісових насаджень, приведуть до належного санітарного стану ввірені території держлісфонду, ліквідують стихійні сміттєзвалища у лісах, встановлять нові сміттєзабірники, благоустроять садиби біля адмінбудівель, створюватимуть нові та оновлюватимуть наявні рекреаційні пункти, поновлять наглядну агітацію.

peredplata