Буковинські лікарі обговорюватимуть проблему поліомієліту

Буковинські лікарі обговорюватимуть проблему поліомієліту Впродовж 7-8 грудня в Чернівцях триватиме семінар з питань запобігання поліомієліту та додаткової вакцинації від цього захворювання.

З ініціативи Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) впродовж 7-8 грудня в Чернівцях триватиме семінар з питань запобігання поліомієліту та додаткової вакцинації від цього захворювання. До участь в семінарі активно долучилися представники ДОЗ, ЮНІСЕФ, заступники головних лікарів ЛПЗ області з охорони материнства і дитинства, керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарі-епідеміологи, імунологи тощо.

Як відзначила у вступному слові заступник директора Департаменту охорони здоров’я ЧОДА – начальник управління організації та розвитку лікувально-профілактичної допомоги населенню Марія Поліщук, дуже важливою є інформація щодо ситуації з поліомієліту у світі й безпосередньо в Україні, адже наша країна є частиною світу й від неї також певною мірою залежить благополуччя щодо інфекційних захворювань в інших країнах. Керівники закладів охорони здоров’я, які організовують проведення додаткової вакцинації на місцях, повинні мати чітке уявлення наскільки поліомієліт небезпечне захворювання.

Зі свого боку головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я зі спеціальності «Педіатрія» Оксана Знак додала, що семінар також покликаний сприяти ефективнішому ходу додатковій імунізації від поліомієліту та охопленню вакцинацією якомога більшої кількості дітей області.

В рамках семінару учасники мають змогу не тільки обговорити ситуацію щодо захворювання на поліомієліт, а й проаналізувати найбільш поширені запитання батьків, дізнатися всі особливості додаткової вакцинації від поліомієліту. Також в ході семінару запланований майстер-клас з техніки виконання щеплень оральною та інактивованою поліомієлітними вакцинами.

peredplata