Олександр Фищук: «Впровадження малого прикордонного руху має за мету спростити режим перетину кордону»

Питання малого прикордонного руху на Буковині, який регулює підписана 2 жовтня 2014 року Угода між Урядом України та Урядом Румунії «Про малий прикордонний рух», обговорено в ефірі програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці» за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука.
За словами посадовця, відповідно до Угоди область отримає три нові додаткові міжнародні контрольно-пропускні пункти на українсько-румунському кордоні: у селах Дяківці та Руська на Герцаївщині й Путильщині відповідно, а також у селищі Красноїльськ Сторожинецького району. Ці пропускні пункти діяли до 2007 року, коли були ліквідовані через невідповідність європейським вимогам до безпеки і транспортної інфраструктури. «Реалізація передбаченого Угодою плану з впровадження малого прикордонного руху має за мету спростити режим перетину кордону», – відзначив керівник виконавчої влади краю.
Також голова обласної державної адміністрації повідомив, що з метою забезпечення умов реалізації Угоди «Про малий прикордонний рух» у рамках Програми співробітництва «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013 рр.» здійснюється реалізація проекту з облаштування двох пунктів міжнародного пропуску – у селах Дяківці та Красноїльськ, на розбудову яких отримано грант у сумі 3,5 млн. євро, ініційовано подання інфраструктурного проекту з облаштування під’їзних шляхів до пункті пропуску в рамках наступної програми «Румунія – Україна 2014 – 2020».

peredplata