Податковий компроміс у Чернівцях вже на 46 мільйонів

Чим менше часу залишається до завершення дії Закону України №63-VІІІ від 25 грудня 2014 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу», тим сміливіше підприємства заявляють про бажання легалізації доходів.
На 26 березня скористатися процедурою податкового компромісу виявили бажання шестеро платників на загальну суму 46,0 млн. грн.
П»ятьом із них вже вдалося заощадити на сплаті податків, – сплативши менше 200,0 тис. грн. погасити близько 6,0 млн. грн. податкових зобов»язань.
Наразі фахівці міської податкової розглядають заяву про податковий компроміс на суму близько 40,0 млн. грн.
Нагадуємо, що податкові зобов’язання згідно із процедурою податкового компромісу сплачуються платником податків до бюджету у розмірі 5 відсотків від суми заниження податкового зобов’язання. Інша частина 95 відсотків вважається погашеною за наслідками досягнення податкового компромісу. При цьому штрафні санкції до платника податків не застосовуються, а пеня не нараховується
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що алгоритм застосування податкового компромісу надзвичайно простий, а процедура дуже зручна у застосуванні. Платник податку, який вирішив скористатися цією процедурою, під час її дії має право подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств або ПДВ, в яких визначає суму завищення витрат, що зменшують об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств, і суму завищення податкового кредиту з ПДВ.
Механізм податкового компромісу з державою законодавчо узгоджений та зрозумілий для кожного платника. Державна податкова інспекція у м. Чернівцях радить бізнесу скористатися ним якнайшвидше, оскільки цю процедуру обмежено в часі. Платники податків для застосування податкового компромісу мають право подати уточнюючі розрахунки або заяви до 16 квітня 2015 року.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata