На підтримку чернівецьких спортсменів-олімпійців виділено 50 тисяч гривень

За інформацією прес-служби міської ради на підтримку чернівецьких спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх з міського бюджету виділено 50 тисяч гривень. Таке рішення прийнято 26 березня на сесії міської ради.

За даними, обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, кандидатами на участь в Олімпійських іграх 2016 р. є майстри спорту міжнародного класу Наталія Лупу та Микола Лабовський (легка атлетика),Тетяна Дорохова та Лідія Січенікова (стрільба з лука).

Реальні шанси увійти до складу національної збірної на Олімпійських іграх в Бразилії мають також Еміль Ібрагімов, Руслана Цихоцька, Олена Парнета (легка атлетика), Вікторія Олексюк, Ігор Омельченко ( стрільба з лука) та ще кілька молодих перспективних чернівецьких спортсменів – членів юніорської, молодіжної збірних України.

«Щоб добре підготуватися до таких важливих змагань, потрібно не тільки сильна воля і висока спортивна майстерність, а й значні фінансові ресурси. До цього часу наших олімпійців фінансово підтримували наші підприємці-меценати спорту – Валерій Чинуш, Георгій Козьма, Василь Зозуляк. Вважаю, що під свою опіку наших олімпійців повинна взяти міська громада. Сьогоднішнє рішення про виділення коштів на підтримку чотирьох реальних кандидатів на участь в Олімпійських іграх – це лише перший крок у цьому напряму», – заявив міський голова Олексій Каспрук. Він пообіцяв запропонувати й інші важелі підтримки перспективних чернівецьких спортсменів і висловив сподівання, що депутатський корпус підтримає ці пропозиції.—-

peredplata