У Чернівцях вже вісім мільйонерів задекларували свої доходи

Трохи більше місяця залишилось до завершення кампанії декларування доходів громадян, яка розпочинається з 1 січня і триває 120 днів до 30 квітня 2015.
Як повідомив начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях Сергій Чернов: «станом на 26 березня вже відзвітували 835 чернівчан, які задекларували 49,45 млн. грн. доходу».
«Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн., встигли повідомити восьмеро чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 19,4 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 4,5 млн. грн. задекларувала 70-літня чернівчанка. Троє чернівецьких мільйонерів відзвітували про дохід від заробітної плати, найбільша сума зарплатного доходу – 3,1 млн. грн. Інші офіційні мільйонери отримали у минулому році інвестиційний дохід, дивіденди, спадщину, доходи від продажу нерухомого майна»,- розповів посадовець.
Більше третини задекларованого доходу – спадщина та дарунки. Наразі про такі доходи відзвітували 116 жителів обласного центру на 17,3 млн. грн. Вже 38 громадян, які здають в оренду майно, задекларували 2,8 млн. грн. доходу. Декларації про продаж майна подали 12 мешканців обласного центру на суму 3,4 млн. грн. Зарплатні доходи задекларували 26 чернівчан на суму 9,4 млн. грн.», – розповів Сергій Володимирович.
Нагадуємо, що громадяни зобов\’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), якщо протягом 2014 року вони отримували:
– доходи від осіб, які не є податковими агентами;
– доходи від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм), якщо орендар та орендодавець фізичні особи;
– сума заборгованості платника податків, за якою минув строк позовної давності (крім податкової), яка перевищує за 2014 рік 609 грн.;
– інвестиційний прибуток;
– будь-які іноземні доходи;
– нецільову благодійну допомогу, якщо її загальна сума протягом 2014 року перевищувала 1710 грн.;
– доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався;
– доходи, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) платнику податку двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород у зв\’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2014 році – 146 160 грн. (1218х120)) тощо.
Варто також знати, що сума податкового забов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянином самостійно до 1 серпня 2015 року.
Подати ж декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або в електронному вигляді через інформаційний портал Державної фіскальної служби України з дотриманням умови щодо реєстраціїї електронного підпису.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata