Чернівчани вже задекларували майже 50 млн. грн. доходів

До завершення кампанії декларування доходів громадян залишився рівно місяць. Станом на 26 березня відзвітували 835 чернівчан, які задекларували 49,4 млн. грн. доходу Як повідомив начальник відділу адміністрування доходів з фізичних осіб ДПІ м. Чернівцях Сергій Чернов: «Про минулорічні доходи, які перевищують 1 млн. грн. встигли повідомити восьмеро чернівчан. Загальна сума задекларованого ними доходу склала 19,4 млн. гривень. Найбільшу суму доходу – 4,5 млн. грн. задекларувала 70-літня чернівчанка. Троє чернівецьких мільйонерів відзвітували про дохід від заробітної плати, найбільша сума зарплатного доходу – 3,1 млн. грн. Інші офіційні мільйонери отримали у минулому році інвестиційний дохід, дивіденди, спадщину, доходи від продажу нерухомого майна».
Більше третини задекларованого доходу – спадщина та дарунки. Наразі про такі доходи відзвітували 116 жителів обласного центру на 17,3 млн. грн. Вже 38 громадян, які здають в оренду майно, задекларували 2,8 млн. грн. доходу. Декларації про продаж майна подали 12 мешканців обласного центру на суму 3,4 млн. грн. Зарплатні доходи задекларували 26 чернівчан на суму 9,4 млн. грн.», – розповів Сергій Володимирович.
Щоб користатись правом на податкову знижку чернівчани вже подали 535 декларацій. За поданими деклараціями містянам у встановлений законодавством термін буде повернуто 688,1 тис. грн. сплаченого податку на доходи фізичних осіб.
Найбільше претендентів на податкову знижку серед батьків студентів, які минулого року сплачували за навчання. Станом на 26 березня вже є 436 бажаючих компенсувати 477,8 тис. грн. за дитячу освіту.
Майже 52,0 тис. грн. зможуть повернути собі 55 мешканців столиці Буковини, які минулого року перераховували кошти за договорами довгострокового страхування життя. Заощадити 156,0 тис. грн. на іпотеці вже вирішили 40 чернівчан.
Важливо, що право на отримання податкової знижки діє упродовж усього 2015 року, але якщо у цьому році за наслідками 2014 року ви ним не скористаєтесь, то вже не зможете претендувати на повернення коштів.
Нагадуємо, що для того, аби подати декларацію, не обов\’язково особисто відвідувати Центр обслуговування платників. Декларацію можна надіслати дистанційно в електронному вигляді. Для такого способу відправки документу потрібно програмне забезпечення і ключі електронного цифрового підпису. Все це можна отримати безкоштовно у відділах реєстрації користувачів за адресами: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб.110.
В Центрі обслуговування платників податків створено усі умови для того, щоб задекларувати доходи чернівчани могли зручно, комфортно та швидко.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata