«Козацька обласна варта» незабаром стане на сторожі кордону

Цієї суботи в управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулося вручення посвідчень мешканцям Буковини, що згуртувались в Громадське формування «Козацька обласна варта».
Майже 50 активістів пройшли відповідну зборову підготовку на базі прикордонного загону. Головними завданнями яких було ознайомлення з основними нормами Закону України «Про Державний кордон України», «Про Державну прикордонну службу України». Окрім вище згаданого хлопцям були доведені теоретичні ази здійснення перевірки документів у громадян, порядок в’їзду та перебування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі.
«Громадськість має допомагати правоохоронцям, як на кордоні, так і в підтриманні громадського порядку», – переконаний Іван Федорійчук, начальник штабу – Громадського формування з охорони кордону та громадського порядку «Козацька обласна варта». – Наше громадське формування є молодим, до нього увійшли всі ті, кому небайдужа доля України. Будучи тут в тилу та знаючи, що велика кількість прикордонників знаходиться на Східній ділянці країни, ми хочемо допомогти їм, у такий непростий час, і у такій нелегкій справі, як охорона державного кордону України.
– «Опорою прикордонників в охороні державного кордону було і є місцеве населення. Тісна співпраця ґрунтувалася на спільних історичних традиціях, які сьогодні закріплені законодавчо. За допомогою мешканців прикордоння, стражам кордонів неодноразово вдавалося попередити правопорушення та затримати порушників законодавства з прикордонних питань. Більше того, іноді люди самі ініціювали затримання непроханих гостей. Переважна більшість наданої допомоги окрім фізичної, безпосередньо на лінії кордону, є спільне патрулювання прилеглих до кордону територій, що суттєво допомагає нам перекрити відповідні підходи до державної межі» – розповів перший заступник начальника загону – начальник штабу Володимир Гринюк.
Враховуючи, що бажаючих допомогти в охороні кордону побільшало, будемо сподіватися, що охочих порушити законодавство з прикордонних питань поменшає, а кордон разом з її охоронцями та активістами стане «залізною завісою».

Помічник начальника загону –
начальник прес-служби
Сергій Бровко

peredplata