У Чернівцях стартувала «Школа громадського активіста»

У Чернівцях успішно відбувся перший етап «Школи громадського активіста», яка є продовженням «Школи громадянської журналістики». Ініціаторами стали громадська ініціатива «Інформаційний ключ» та Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях».

Як зазначає співорганізатор Максим Волошин, – «Для участі було відібрано 33 активісти, серед яких є як активні громадські діячі, так і ті, хто лише робить перші кроки у суспільно-корисній роботі.»

«Останній рік показав, що українці готові на рішучі кроки, але справжня революція відбудеться після того, як ми зможемо втілити проголошені ідеї. Молодь готова активно працювати, для цього їй необхідна фахова підтримка, саме тому виникла ідея створити школу», – розказує співорганізатор Ольга Гришин – Грищук.

Слухачі мали змогу поспілкуватись та послухати Андрія Круглашова координатор Громадського Руху «ЧЕСНО»: «Громадянське суспільство – це те, що втримало нас від диктатури і це те, що здатне чинити справжній опір сваволі та безладу. Українці довели, що готові боротися за свою землю і протистояти тирану, працювати тоді, коли влада вже не спроможна відстоювати наші права. Це була тяжка боротьба і для того, щоб не повторити минулих подій, нам треба розвивати громадянське суспільство, щоб кожен міг взяти на себе відповідальність. Люди не стають громадськими діячами миттєво, вони проходять великий шлях, перш ніж бути сміливим та творити зміни, поодинці ми не спасемось – нам потрібно об’єднуватись і такі школи вчать саме цього» – переконаний Андрій.

Також цікаві теми представили Максим Середа – експерт Центру політико-правових реформ з питань свободи мирних зібрань та Тетяна Кириленко PR-менеджер Реанімаційного Пакету Реформ.
Другий етап «Школи громадянського активіста» відбудеться 18 квітня 2015 року.

peredplata