582 чернівчан повернуть більше 700 тисяч податку

З початку кампанії декларування вже подано 582 декларації на податкову знижку. Загальна сума, яку повернуть декларантам складає 736,2 тис. грн.
З цієї кількості 474 – витрати у вигляді коштів, сплачених платником податків на користь закладів освіти на суму 520,2 тис. грн.; 40 – частина процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом на 152,0 тис. грн.; 64 чернівчан включили до податкової знижки витрати на сплату страхових платежів на 61,0 тис. грн., чотири мешканці обласного центру претендують на повернення податку за оплату репродуктивних технологій та благодійність.
Станом на 2 квітня до кампанії декларування доходів цього року вже долучились 937 чернівчан, які задекларували 54,7 млн. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає громадян вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи. Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС діє сервіс „Декларування он-лайн”, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.
Нагадуємо, що граничний термін для подання річної декларації про майновий стан і доходи – 30.04.2015р., ті ж громадяни, які претендують на податкову знижку, можуть подати декларації за 2014 рік до 31 грудня 2015 р. Щиро запрошуємо чернівчан декларувати свої доходи!
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata