Буковинські платники єдиного податку збагатили казну на 60,3 млн. грн.

За п’ять місяців 2015 року платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих скарбничок таку суму єдиного податку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 11,7 млн. грн. – повідомляють у Головному управлінні ДФС Чернівецької області.

Найбільш позитивну динаміку зі сплати цього податку демонструють фізичні особи – підприємці. В казну надійшло на 7,7 млн. грн.більше, аніж торік.

Загалом, в регіоні налічується майже 24,4 тис. «єдинників». Серед яких 86 відсотків складають приватні підприємці.

У відомстві звертають увагу, що впродовж року представники бізнесу мають можливість переходити на спрощену систему оподаткування або ж відмовлятися від неї.

Так, суб’єкти господарювання, які є платниками інших податків та зборів переходять на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до територіальних органів доходів і зборів не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Для того, щоб відмовитися від спрощеної системи оподаткування суб\’єкту господарювання необхідно за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подати заяву про таке рішення.

peredplata