В Чернівцях обговорять проблеми взаємодії регіональної влади та переселенців з Криму

18 вересня 2014 року в Чернівцях відбудеться круглий стіл «Взаємодія органів влади та громадських організацій в питаннях інтеграції внутрішньо переміщених осіб в територіальні громади». Захід організовується Громадською організацією «Союз вимушених переселенців» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні в рамках реалізації проекту «Переселенці з Криму: від діалогу громадськості до міжрегіональної самоорганізації».
До участі в круглому столі запрошені представники органів влади, органів самоврядування, громадських організацій, які об′єднують внутрішньо переміщених осіб або опікуються їх проблемами, зокрема Володимир Куліш, перший заступник глави Чернівецької ОДА, Андрій Іванець, якийна посаді керівника відділу Адміністрації Президента Українипонад рік опікувався проблемами тимчасово окупованих територій, АндрійЩекун – співкоординатор найбільшого об′єднання організацій кримських переселенців – Координаційної ради громадських організацій переселенців з Криму, та АнатолійКовальский–активіст Чернівецької громади внутрішньо переміщених осіб з Криму, екс-керівникРескомлісу АРК.
«За фактично рік реалізації проекту було обговоренобагато проблемних питань внутрішньо переміщених осіб у найбільш населених кримськими переселенцями містах України –Херсоні, Києві, Одесі, Львові. Так у Херсоні ми ще у листопаді 2014 року обговорювали питання скасування закону про СЕЗ \”Крим\”, як такого, що не відповідає інтересам української держави та кримчан.У Чернівцях мисподіваємось ближче придивитися до досвіду регіонів, куди відносно мало переселилося кримчан. Так у Чернівецький області наразі проживає декілька сотень наших земляків» – зазначив виконавчий директор ГО «Союз вимушених переселенців» Володимир Ляшенко. Він наголосив, що за результатами попередніх круглих столів були напрацьовані конкретні пропозиції для органів влади та органів самоврядування щодо вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб.
Під час проведення круглого столу буде вивчений досвід Чернівецької області з інтеграції ВПО в територіальні громади Буковини, розглянуті проблеми отримання документів (свідоцтво про народження, паспорт громадянина України і т.ін.) внутрішньо переміщеними особами, а також будуть обговорюватися питання, що потребують додаткового законодавчого врегулювання.«Сподіваюсь, що робота у Чернівцях буде результативною та дозволить напрацювати нові ефективні форми співпраці з регіональними і загальнодержавними органами влади задля задоволення потреб переселенців, буде сприяти їх подальшій самоорганізації» – відзначив В. Ляшенко.
Захід відбудеться 18 вересня 2015 року (початок об 11:00), у п’ятницю, за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 141, готель «Буковина», конференц-зала.

Прес-служба
ГО «Союз вимушених переселенців»

peredplata