РЕФОРМА ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ

Кабінетом Міністрів України 18 березня 2015 року Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 227-р від 18 березня 2015 року схвалено 2 важливих документа в питанні реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування:
– Стратегію реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року. Цей Урядовий документ визначає проблеми, які потребують розв’язання, мету, шляхи реалізації, індикатори реформи державної служби та служби в органах місцевого самоврядування та містить комплекс першочергових завдань і заходів, спрямованих на забезпечення розвитку державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.
– План заходів щодо реалізації Стратегії реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року, який визначає конкретні заходи по реалізації Стратегії та терміни їх виконання.
Цим документом забезпечується побудова сучасних, професійних, політично-нейтральних інститутів державної служби та служби в органах місцевого самоврядування з метою їх інтеграції у єдиний державний механізм управління країною, що відповідатиме європейській моделі належного урядування.
Метою Стратегії є створення у середньостроковій перспективі належних умов для ефективного впровадження в Україні реформи державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.
Стратегія спрямована на підвищення якості публічної служби, сприятиме оптимізації функцій інститутів державної влади, ефективному розподілу повноважень і сфер відповідальності.
Планом заходів щодо реалізації Стратегії передбачено підготовку системи нормативно-правових актів, передусім, нових редакцій законопроектів «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування», а також їх ефективне впровадження найближчим часом.

Заступник начальника Чернівецького міського управління юстиції Тетяна КОШКЕР

peredplata