З 1 травня малозабезпечені буковинці отримуватимуть субсидії на оплату комунальних послуг

Про новий дієвий механізм соціального захисту населення через надання житлових субсидій йшлося під час виїзної наради, що відбулася на базі Заставнівської районної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Участь у нараді, яку провів новопризначений голова Заставнівської райдержадміністрації Юрій Кітар, взяли сільські та селищні голови, соціальні працівники сільських рад району, керівники окремих структурних підрозділів районних державних адміністрацій.

Про нововведення у системі оплати житлово-комунальних послуг учасників наради поінформував заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Півень. «Згідно з новими умовами надання державної допомоги на сплату комунальних послуг, запроваджується принцип довіри призначення субсидії на підставі даних, задекларованих заявником, – зауважив посадовець. – Починаючи з 1 травня, призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів: заяви та декларації. При цьому запроваджуються спрощені форми і заяви, і декларації про доходи та витрати громадян».

За словами Юрія Півня, скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій. Залишається лише обмеження щодо здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму, яка на дату купівлі перевищує 50 тис. грн.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначатиметься на 12 місяців з моменту звернення за її призначенням. Після закінчення терміну отримання субсидії органи соціального захисту населення здійснюватимуть розрахунок субсидії на наступний період автоматично, без додаткових заяв і декларації. Комунальні підприємства, які надають житлово-комунальні послуги, повинні донести до кожного домогосподарства пакет документів для отримання субсидій. Для призначення житлової субсидії враховуватимуться доходи за попередній календарний рік без урахування податку з доходів фізичних осіб.

Довідково. Детальніше дізнатися про нові правила отримання субсидій можна в органах соціального захисту населення за місцем реєстрації, на веб-сайтах www.mlsp.gov.ua, www.protaryfy.com, www.oda.cv.ua або за безкоштовним номером цілодобової гарячої лінії 0 800 507 309. Про це інформує Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації.

peredplata