Внесок чернівчан на оборону – майже 30 млн. грн.

З початку введення військового збору чернівчани поповнили ним держскарбницю на 27,8 млн. грн. Протягом першого кварталу цього року чернівчани на потреби армії сплатили 10,7 млн. грн. «оборонного» податку.
Військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року за ставкою 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи із джерела їх походження в Україні та податкові агенти. Це передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».
Нагадаємо, що справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.
У 2015 році об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Враховуючи ситуацію в країні та актуальність призначення цього платежу, чернівчани відповідально ставляться до нарахування та сплати стратегічно важливого збору. Про позицію містян свідчить стабільна динаміка надходжень податку на підтримку армії від платників обласного центру.
Звертаємо увагу, що з 1 квітня запроваджено оновлену форму № 1ДФ, у розділі II якої податкові агенти відображають інформацію про військовий збір (загальні суми нарахованих та виплачених доходів, з яких утримано військовий збір, загальну суму мільйонівнарахованого та перерахованого до бюджету військового збору).
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata