За І квартал звітуємо за оновленою формою № 1ДФ

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу, що наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 № 4 затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (діє з 01.04.2015 року).
Новий податковий розрахунок складається з двох розділів:
– у розділі І – податкові агенти відображають, як і раніше, суми нарахованих (виплачених) доходів (як оподатковуваних, так і неоподатковуваних) та суми нарахованого (перерахованого) податку на доходи фізичних осіб;
– у розділі II – податкові агенти зазначають загальну суму доходів у вигляді процентів, виграшів (призів) у лотерею, загальну суму нарахованого податку на доходи фізичних осіб, а також інформацію про військовий збір.
У рядку \”Військовий збір\” розділу ІІ форми №1ДФ відображається загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.
Податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.
За новою формою Податковий розрахунок подається податковими агентами за I квартал 2015 року. Тобто, кінцевий термін подання Податкового розрахунку (форма №1ДФ) за І квартал 2015 року – 12 травня 2015 року.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata