Чернівецькій області виділили майже 25 млн. гривень на реалізацію освітянських інвестиційних проектів

На Крайових зборах освітян, які відбулись сьогодні, 22 серпня, перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць відзначив, що значна увага приділяється стратегічному плануванню, прогнозуванню показників соціально-економічного розвитку освітньої галузі, зокрема, в рамках Комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року.

«Розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено перелік інвестиційних програм, що цьогоріч фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. У переліку проектів – 4 освітянських об’єкти, на які Чернівецькій області виділили 24,8 млн. гривень», – зазначив Георгій Галиць.

За його словами, завершена чи завершується реконструкція 3-х шкіл Сторожинецького району під відкриття навчально-виховних комплексів. Окрім цього, до 19 грудня цього року заплановано здати в експлуатацію реконструйоване приміщення солдатської їдальні під дошкільний навчальний заклад в м. Сторожинець.

Георгій Галиць додав, що на території Глибоцького району успішно реалізовано проекти цільових екологічних інвестицій з капітального ремонту закладів освіти. «У рамках реалізації проекту Євросоюзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» впроваджуються два проекти з енергоефективних технологій в дошкільних навчальних закладах Герцаївського району», – зауважив перший заступник керівника крайової виконавчої влади.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata