Буковинці у рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» посадили 127 гектарів лісу

21 березня, у Міжнародний день лісів, по Україні та у Чернівецькій області, зокрема, офіційно стартувала десята ювілейна природоохоронна Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Триватиме вона до Дня довкілля, який українці цього року відзначатимуть 18 квітня. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Цей природоохоронний захід проводиться щорічно з метою формування у підростаючого покоління бережливого ставлення до природи, зацікавленості його у збереженні лісових насаджень та дотриманні правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів та для популяризації галузі.

Участь у Акції беруть учні, студенти, представники громадськості, місцевої влади, засобів масової інформації. Державні лісогосподарські підприємства у першу чергу залучають саме їх до робіт з лісовідновлення та лісорозведення.

Від початку природоохоронного заходу участь в ньому взяли близько 1600 буковинців, у тому числі майже тисяча школярів. Учасники Акції за три тижні посадили 127,3 га лісових культур, зробивши таким чином особистий внесок у збереження лісів Чернівеччини.

peredplata