На Буковині урочисто відправили юнаків до війська

Сьогодні, 9 квітня, на Чернівецькому обласному збірному пункті, що знаходиться у районному центрі Кіцмань, відбулися урочисті проводи та перша цього весняного призову відправка юнаків до лав Збройних Сил України. Зранку на ОЗП прибули батьки призовників, представники районної влади, громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

На Буковині урочисто відправили юнаків до війська

Цього дня 34 юнаки з Буковини прибули на збірний пункт. Спочатку усі вони пройшли соціально-психологічні тести та медичну комісію. Після цього майбутні солдати пройшли співбесіду із представниками військових частин, де вони в подальшому проходитимуть військову службу.

Традиційно на обласному збірному пункті відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки юнаків у військо. Його відкрив Чернівецький обласний військовий комісар полковник Віталій Чурай, який наголосив на тому, що строковики не служитимуть у військових підрозділах, які будуть залучені до проведення антитерористичної операції на Сході України. Вони служитимуть виключно в пункті постійної дислокації військових частин.

На Буковині урочисто відправили юнаків до війська

Сьогоднішні призовники будуть відправлені до підрозділів Сухопутних військ ЗС України і служитимуть вони у Львівській, Кіровоградській областях та місті Київ.

Як повідомив полковник Віталій Чурай цієї весни з Буковини буде призвано 480 юнаків. Підуть служити до Збройних Сил України – 281 юнак, до Національної гвардії України – 172, а до Державної спеціальної служби транспорту – 27.

За словами офіцера на ОЗП всім призовникам були зроблені тести на виявлення гепатиту «В» і «С» та ВІЛ-інфекції.
Після обіду працівники Чернівецького обласного збірного пункту завершили формування команд, а через кілька годин новобранці вирушили до місць розташування своїх частин.
Підполковник Сергій Берець

peredplata