На Буковині загальна сума митних правопорушень перевищила 4,1 млн. грн.

У першому кварталі нинішнього року в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС встановлено 402 випадки порушень порядку переміщення товарів, транспортних засобів і предметів через митний кордон та за цими фактами запроваджено справи про порушення митних правил. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це більше на 113 випадків. Про це інформує прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Статистика порушень митних правил підтверджує, що найчастіше неправомірних дій допускаються при переміщенні через митний кордон тютюнових виробів – 195 випадків, вилучено 167801 пачок на суму майже 2,5 млн.грн. Чільне місце займають лікарські засоби та горілчані вироби. Відповідно 61 та 20 епізодів. Значно менше – це промислові товари,13 порушень.

Також, з початку року спеціалісти митниці направили до правоохоронних органів Чернівецької області 4 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, а саме: відсутність будь-яких дозвільних документів під час переміщення через митний кордон України холодної зброї – ножа; незаконне переміщення з приховуванням від митного контролю колекції монет (в кількості 171 шт.) Російської Імперії періоду 1736-1925 років, незаконного переміщення з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів у кількості 45200 пачок прихованих в середині лісоматеріалів та щодо виявлення водно-спиртової суміші.

З метою виявлення та оцінки ризиків при здійсненні контролю правильності визначення митної вартості до митних органів іноземних держав направлено 19 запитів. За результатами отриманих відповідей митницею запроваджено 4 справи про порушення митних правил.

peredplata