Будівельники руйнують двір по проспекту Незалежності у Чернівцях

Народна трибуна

Крик душі
«Внаслідок різних будівельних робіт, які упродовж тривалого часу ведуться поруч нашого будинку, колись охайний і доглянутий двір тепер став суцільною руїною, – крик душі чернівчан – мешканців будинку №52 по проспекту Незалежності Л.Кононенко, А. Вигриянової, Н. Бєлової, С.Руснак, П. Матвєєвої, Н. Романчук, Д. Янчик, М. Стасюк, А. Лазар (всього 15 підписів). – Кілька років поспіль фірма «Імпульс» споруджувала ресторан та готель, і від багатотонних автомобілів та вишок не було ніякого порятунку: ні вийти з дитиною, ні посидіти відпочити на лавочці, ані розвісити свіжовипрану білизну. Не встигли ми оговтатися, як одразу ж після щойно завершеного розпочалося інше будівництво, яке розгорнула тут фірма «Рома», і знову продовжилось те ж саме. 30-тонні КамАЗи, котрі без всякого на те дозволу самовільно заїжджають у двір, важкі бетонозмішувачі та інша будівельна техніка дощенту зруйнували асфальтове покриття довкола нашого будинку, а відновлювати його чомусь ніхто не поспішає. Просимо вас посприяти, аби через міську раду зобов’язали керівництво фірми, котра здійснює будівельні роботи, відновити асфальтове покриття нашого двору. Інакше нам доведеться вдаватись до радикальних методів боротьби за відновлення порядку та належного вигляду території, на якій проживаємо».

Писк влади
Як пояснюють у департаменті житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради (тел. 52 45 28), куди мешканці також адресували скаргу, відновлювати зруйноване чи пошкоджене покриття, у цьому випадку – міжбудинкового проїзду має саме забудовник. А дозвіл на проведення будівельних робіт у місті надає департамент містобудівного комплексу та земельних відносин.

За словами архітектора Шевченківського району Дмитра Васильовича Домітрюка (тел. 51 77 65), у будівлі по вул. Головній, де раніше розміщувалася фірма «Імпульс», відповідно до дозволу департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, наразі здійснюється реконструкція під заклад громадського харчування. При цьому вся техніка, в тому числі й великогабаритна, має заїжджати на будівельний майданчик через вулицю Головну, а не з проспекту Незалежності. У департаменті обіцяють уточнити це питання та, у випадку підтвердження викладених у скарзі небайдужих мешканців фактів, зобов’язати забудовника відновити пошкоджене покриття міжбудинкового проїзду за вказаною адресою.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata