У Чернівцях свободівці вшанували пам\’ять жертв Голодомору скорботною факельною ходою

26 листопада Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» вшанувала пам\’ять жертв Голодомору скорботною факельною ходою. О 16.00 свободівці запалили «свічки пам’яті» та вшанували замордованих голодом українців хвилиною мовчання.
Згодом, вишукавшись у колону, учасники скорботної ходи рушили по вулиці Шевченка до пам’ятного знаку жертвам Голодомору, де провели мітинг та виклали хрест із свічок. Після того, свободівці пройшли факельною ходою по вулиці Руській до пам’ятника Тарасові Шевченко.
Представники ВО «Свобода» свідомо не брали участі у заходах, які сьогодні проходили за участі влади та більшості політичних сил краю, – зазначають організатори факельної ходи. – Тоді як представники провладної партії заперечують сам факт Голодомору, за потурання влади у Запоріжжі стоїть пам’ятник катові українців Сталіну, брати участь у заходах з вшанування пам’яті жертв Голодомору з боку влади є лицемірством.
Уроки історії занадто жорстокі для тих, хто забуває минувшину. Пам\’ять про мільйони невинних, яких замордували голодом «покращувачі життя», спонукає до принципової та послідовної боротьби, – йшлося у виступах свободівців. – Сьогоднішня влада – сателіти Кремля, мусить, як і Москва, покаятись у вчинених злочинах проти українців.
Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata