\”Пункт прийому подарунків\” для чиновників

Кабінет міністрів затвердив спеціальний порядок прийому подарунків від громадян. Тепер чиновники зможуть отримувати сувеніри суворо за процедурою.

Згідно з урядовою постановою, в Україні з\’явиться спеціальний \”пункт прийому\” дарунків. Працівники цього органу збиратимуть всі дари і протягом місяця передаватимуть їх тій державній інстанції, якій вони призначені, з\’ясувала \”Комсомольська правда в Україні\”.

При цьому від анонімів дарунки прийматися не будуть: \”приймальник подарунків\” зобов\’язаний скласти акт прийому-передачі, в який буде вписано паспортні дані, місце роботи і адреса проживання дарувальника.

\”Передача дарунка здійснюється в адміністративному приміщенні органу, про що складається акт приймання-передачі\”, – сказано в документі.

Уповноважена особа передає дарунок матеріально-відповідальній особі органу з одночасним складенням такого акта у двох примірниках.

\”Операції, пов\’язані з передачею дарунка органові, відображаються в бухгалтерському обліку відповідно до законодавства\”, – зазначено в постанові.

І навіть при цьому сам подарунок дійде до адресата лише після того, як його оцінить спеціальна комісія.

\”З метою оцінки вартості дарунка, вирішення питання про можливість його використання, місця і терміну зберігання орган утворює комісію у складі не менше трьох осіб, одним з яких є фахівець з оцінки майна\”, – йдеться в документі.

Ця комісія повинна буде протягом місяця провести засідання, на якому вона оцінить вартість подарунку і ухвалить рішення про подальшу його долю.

Джерело ТСН

peredplata