На Буковині працевлаштовано 58 переселенців та троє учасників АТО

Про це на брифінгу 20 квітня 2015 року розповіла в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко інформує відділ організаційної та інформаційної роботи Чернівецького ОЦЗ.

На Буковині працевлаштовано 58 переселенців та троє учасників АТО

Любов Кожолянко зауважила, що тенденції на сучасному ринку праці зумовлені та прямо відображають складні економічні процеси, які відбуваються у державі. Тому сьогодні, на жаль, доводиться констатувати звуження попиту на робочу силу, зменшення чисельності зайнятих та чисельності зареєстрованих платників єдиного внеску на соціальне страхування, зростання обсягів запланованого масового вивільнення, а відтак зменшення кількості вакансій та зростання рівня безробіття. З огляду на це конкуренція на ринку праці є надзвичайно високою.

Попри складні економічні умови, сьогодні Чернівецька обласна служба зайнятості має технологічні і фінансові засоби впливу для відповідної підтримки своїх клієнтів, вживає заходи оперативного реагування і надає комплекс соціальних послуг населенню. Разом з тим, відчуваючи гостру необхідність у вдосконаленні підходів співпраці з роботодавцями та потребою бути ближчими до людей, служба зайнятості активно працює над модернізацією сервісу обслуговування як перших, так і останніх.

В.о. директора центру зайнятості наголосила на тому, що одним з дієвих механізмів вирішення проблеми безробіття є сприяння самозайнятості населення, зокрема, шляхом виплати одноразової допомоги по безробіттю для започаткування власної справи. Вона зазначила, що попередньо на спеціалізованих семінарах з підприємництва здійснюється навчання безробітних основам ведення бізнесу, а також надаються індивідуальні та групові консультації з провадження власної справи працівниками державної влади, соціальних фондів, бізнес-центрів. Так, з початку 2015 року вже понад 60 безробітних Чернівецької області отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності на суму 1,2 млн.грн., що у 1,5 рази перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Під час брифінгу окрема увага була приділена питанню співпраці служби занятості із роботодацями. Враховуючи ключову роль малого та середнього бізнесу у формуванні банку вакансій та подальшому відновленні економіки держави, законодавством передбачено механізм компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця. Згадана компенсація виплачується й суб’єктам підприємництва у разі забезпечення осіб зі статусом безробітного новими робочими місцями в пріоритетних видах економічної діяльності. Це, зокрема, дало можливість лише з початку 2015 року забезпечити роботою 103 безробітних області. Роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття компенсовані фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму майже 500 тис.грн.

Особливий наголос сьогодні робиться на забезпеченні роботою внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих бійців. Так, обласною службою зайнятості, на разі, працевлаштовано 58 переселенців та 3 учасників АТО. У даному контексті, вже внесено ряд законодавчих новел. Як повідомила Любов Кожолянко, у березні цього року вступив у дію Закон України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб». Цим законом передбачено компенсацію зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування, а також витрат для проходження за направленням центру зайнятості попереднього медичного та наркологічного огляду згідно з чинним законодавством, якщо це потрібно для працевлаштування.

Крім того, передбачена компенсація роботодавцю витрат на оплату праці (але не вище середньо обласного рівня заробітної плати) за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа переселенців на умовах строкових трудових договорів тривалістю не більше шести календарних місяців, за умови збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у два рази.

Компенсуватимуться й витрати роботодавця, якщо він працевлаштовує зареєстрованих безробітних з числа переселенців строком не менше ніж на 12 календарних місяців, з метою перепідготовки та підвищення їх кваліфікаціїє Сума такої компенсації встановлюється у межах вартості профнавчання, але не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на дату здійснення роботодавцем такої оплати.

На завершення брифінгу Любов Кожолянко зауважила: «Прогресивні та далекоглядні підприємці, розуміють, що будь-які кризові часи є все ж явищем тимчасовим, і не варто чекати на їх завершення, а натомість готуватись до нового етапу зростання вже сьогодні. Відтак, доцільно створювати кадровий резерв з числа нинішніх безробітних, у тому числі, шляхом їх професійного навчання та стажування з перспективою зарахування у штат. При цьому, Чернівецька обласна служба зайнятості завжди готова стати тією об’єднуючою ланкою між тими, хто шукає роботу і тими, хто її пропонує».

peredplata