У Чернівецькій школі № 6 провели гру-змагання з правил безпечної поведінки

21 квітня в загальноосвітній школі № 6, яка знаходиться по вул. Комарова обласного центру, було проведено розважальну гру-змагання з правил безпечної поведінки. Захід проводився під девізом «Про безпеку дбаємо – правила вивчаємо». Організаторами зустрічі стали дирекція навчального закладу, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області та Управління освіти Чернівецької міської ради. На самому початку заходу рятувальники звернулися до школярів та нагадали їм про важливість правил дотримання безпеки і навчання цьому інших дітей.
Вся гра була поділена на сім конкурсів, а учасниками виступили учні шостих класів. Їх усіх було поділено на три команди: «Патріот», «Ред Бул», «Вогники». Наприклад, в ході першого завдання, яке називалося «Візитка», команди повинні були в ігровій формі представити усіх своїх учасників та девіз команди. Щире захоплення у школярів викликав конкурс «Мозковий штурм», під час якого ведуча заходу називала умовні надзвичайні події, а діти мали розповісти як слід діяти у таких випадках. Завдання ускладнювало те, що діти повинні були вкластися у певний проміжок часу. Своїм улюбленцям щиро допомагали і групи підтримки, які своїми підказками могли допомогти команді заробити додаткові бали. Під час інших конкурсів школярі демонстрували підготовлені заздалегідь стінгазети з правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, відповідали на питання та розгадували загадки, шукали на спеціальних малюнках джерела небезпеки.
Останнім, і водночас найцікавішим конкурсом для дітей, було вдягання бойового одягу та протигазу на швидкість. У цих конкурсах учать брали представники групи підтримки. Усі учасники намагалися впоратися якомога швидше, проте не забували і про правильну послідовність дій.
Підводячи підсумки свята, організатори зустрілися із значною проблемою у виборі переможців, оскільки всі діти показали високий рівень знань правил безпеки та вміння використовувати їх на практиці. На підсумковий результат також впливала і поведінка груп підтримки. Першою стала команда «Ред Бул», другою – команда «Вогники», а третьою – команда «Патріот».
«Діти із великим бажанням готувалися до сьогоднішньої зустрічі, оскільки можливість зустрітися із справжніми рятувальниками, приміряти їхній одяг та спорядження є для них дуже цікавими. Окрім позитивних емоцій від заходу, наші учні отримали і корисні знання, які їм обов’язково знадобляться у майбутньому» – підбила підсумки свята заступник директора ЗОШ № 6 з виховної роботи Олена Боднарюк.
У Чернівецькій школі № 6 провели гру-змагання з правил безпечної поведінки
У Чернівецькій школі № 6 провели гру-змагання з правил безпечної поведінки
У Чернівецькій школі № 6 провели гру-змагання з правил безпечної поведінки
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata