На Хотинщині будуть відстрілювати диких собак та лисиць

Це називають \”заходами по оздоровленню проблемних населених пунктів\”

17 лютого в Хотині провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якій ввели карантин на території сіл Недобоївці та Шилівці. Як розповіли в обласному управлінні ветеринарної медицини, карантинні заходи полягають в імунізації здорових тварин та в ліквідації тварин, хворих на сказ, а також в проведенні роз\’яснювальної роботи серед населення. Ліквідація хворих тварин полягає в їх негайному винищенні, адже, за словами начальника ветеринарної медицини Буковини Бориса Тодорюка, сказ входить в п\’ятірку найнебезпечніших хвороб за даними ВООЗ, і єдиний спосіб знешкодити заражену сказом тварину – це негайно її \”прибрати\”.

Таким чином, за рішенням надзвичайної комісії, місцевим урядовцям було доручено \”проводити роботу із зменшення кількості безпритульних тварин\”. З цією метою буде виділено кошти на купівлю набоїв. Під \”безпритульними тваринами\” окрім собак розуміють також і червоних лисиць, яких останнім часом не рідкість зустріти на околицях сіл. Також паралельно лісники області проводять підрахунок популяції диких тварин, адже є думка про те, що їх кількість останнім часом сильно зросла і не відповідає \”встановленим нормам\”.

Паралельно ветеринари закликають усіх мешканців області реєструвати свого домашнього улюбленця і робити йому щеплення від сказу. Ця процедура є обов\’язковою та безкоштовною, її можна зробити в будь-якій державній ветлікарні.

peredplata